субота, 2. март 2013.

Čizkejk sa prelivom od sumskog voca

Podloga:
300gr mljevenog plazma keksa
125gr putera
1dl hladnog mlijeka

Fil:
200gr slatke pavlake
250gr maskarpone sira
20gr instant zelatina
170gr secera
200gr kisele pavlake
4 kesice vanilin secera

Preliv:
600gr sumskog voca
1/2 litra vode
150gr secera
1 kesica zelatina

Keks potopiti mlijekom i dodati umucen maslac pa sve dobro sjediniti.Masu razliti u tepsiju i poravnati.
Umutiti pavlaku dodati sir,zelatin,secer,kiselu pavlaku i vanilin secer.Fil rasporediti po kori i staviti u frizider.
Prokuvati sumsko voce sa vodom i secerom.Skinuti sa vatre pa dodati nabubreli zelatin.Kuvati jos malo,ohladiti na sobnoj temperaturi pa sipati preko fila.Vratiti u frizider da se hladi.


Нема коментара:

Постави коментар