уторак, 12. фебруар 2013.

Breskvice

*Tijesto:
3 jaja
400gr secera
3dl ulja
3dl mlijeka
2vanilin secera
1kg brasna
1 prasak za pecivo
Umutiti jaja sa secerom dodati mlijeko,ulje i prasak za pecivo prethodno pomijesan sa malo brasna.
U mase postepeno dodavati brasno izamijesiti glatko.Kada je gotovo formirati rukama loptice velicine
oraha i peci ih na 200°.Kada su pecene nozem ih izdubiti .Mrvice ostaviti za kremu.Ovako pripremljene pola stavljati u serbet od secera a pola u serbet u kome se doda ekstrat od maline.Puniti ih kremom i uvaljati u kristal secer.
*Krema:
4 zumanca
5 kasika secera
2 pudinga od vanile
2 kasike kakaa
1 litar mlijeka i 200gr margarina
Umutiti zumanca sa secerom dodati malo mlijeka puding i kakao i sve sipati u provrelo mlijeko i kuvati dok se ne zgusne.Ostaviti da se ohladi pa dodati umucen margarin i na kraju isitnjene mrvice.

Нема коментара:

Постави коментар