четвртак, 21. фебруар 2013.

Cokoladna fantazija


Potrebni sastojci:
8 jaja
1 maslac ili margarin
200gr secera
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
200gr cokolade za kuvanje
3 dl mlijeka

Zumanca pjenasto umutiti sa secerom pa dodati omeksali maslac,otopljenu cokoladu,brasno i prasak za pecivo.Nakon toga lagano drvenom varjacom umijesati snijeg od bjelanaca i staviti da se pece u velikom plehu velicine rerne.Peci 40 min. na 180° pa vruce pecen kolac preliti sa 3 dl hladnog mlijeka.

FIL:
1litar pavlake za slag
400gr cokolade za kuvanje

Pavlaku za slag i cokoladu staviti na laganu vatru ili na paru.Mijesati dok se cokolada potpuno ne otopi i dok pavlaka skoro ne provri(nikako ne smije skroz da provri).Vruci fil polako izliti na peceni kolac i ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар