понедељак, 25. фебруар 2013.

Dobos torta

Za kore:
8 jaja
8 kasika secera
8 kasika brasna

Umutiti bjelenca pa dodavati secer kasiku po kasiku neprestalno muteci.Potom dodati zumanca.Brasno takode dodati kasiku po kasiku ali ne mutiti mikserom vec varjacom ili zicom za mucenje.Od ove mase ispeci 7 ili 8 kora (okruglih) precnika 24cm.Peci na 200° 10-15 minuta.

Za fil:
6 jaja
300gr secera u prahu
150gr cokolade za kuvanje
375gr putera

Umutiti cijela jaja sa secerom u prahu pa kad pocne da se zgusnjava nastaviti mucenje na pari.Kada se krem zagrije dodati izlomljenu cokoladu i mutiti dok se cokolada ne istopi i fil ne zgusne.Pustiti da se ohladi pa dodati umucen puter.Fil ostaviti sat vremena u frizider.

Glazura:
200gr secera staviti u serpu pa pustiti da se lagano topi uz mijesanje tako da se istopi sav secer i dobije tamnosmeda boja.

Odabrati najljepse uspjelu koru i preko nje preliti glazuru od secera pa vrelim nauljanim nozem brzo izvuci linijepo kojima ce se torta sjeci.
Ostale kore premazati pripremljenim filom a poslednju staviti koru sa glazurom.Ostatkom fila premazati tortu sa strane i ukrasiti.


Нема коментара:

Постави коментар