Kore:
1 margarin
300gr brasna
1 jaje
1/2 soljice vinskog sirca
1 ipo soljicu vode
malo soli(na vrh noza)
Trecinu pakla margarina izjednaciti sa 300gr brasna.
Dobro izmrviti rukama tako da nema grudvica,dodati
jaje,sirce i vodu.Sve to zamijesiti tako da tijesto bude
mekano.Razviti koru pa je premazati sa preostale dvije
trecine margarina 3 puta i svaki put ostaviti tijesto
da odmara po 15 minuta.Tijesto presavijati sa desna
na lijevo i odozgo prema dolje.
Tijesto podijeliti na dva dijela,razviti kore i peci ih.
Fil:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika ostrog brasna
1 litar mlijeka ,1/2 slatke pavlake
Zumanca umutiti sa secerom dodati brasno i sve
razmutiti sa mala mlijeka pa lagano sipati u litar
vrelog mlijeka i kuvati dok se ne zgusne.Skinuti sa
vatre i mutiti pa kada se malo prohladi dodati
vanilin secer i snijeg od bjelanaca.Ohladiti i
fil rasporediti preko donje kore.Preko krema
staviti umucenu slatku pavlaku i nakraju
drugu koru prethodno isjecenu na kacke.
Sve posuti secerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар