четвртак, 21. фебруар 2013.

Lenja pita

Tijesto:
200gr margarina
100gr masti
400gr secera
2 jaja i 2 zumanca
kora od 1 limuna
2 solje mlijeka
600gr brasna
1 vanilin secer
1 prasak za pecivo
Fil:
1ipo kilogram jabuka
po zelji suvog grozda,oraha cimeta
2 kasike griza ili prezle
100gr secera 
1 vanilin secer
Jabuke kratko izdinstati sa secerom skloniti sa vatre pa dodati suvo grozde,orahe,cimet,griz ili prezlu i vanilin secer.
Umutiti margarin i mast sa secerom dodati jaja, koru od limuna, mlijeko,vanilin secer ,prasak za pecivo i na kraju postepeno dodavati brasno.Zamijesiti tijesto tako da nije ni tvrdo ni meko.Tijesto podijeliti na dva dijela.Razviti prvi dio tijesta i staviti u pleh zatim fil od jabuka pa preko drugi dio tijesta.Peci na 200° dok ne porumeni.Kada je peceno posuti secerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар