субота, 23. фебруар 2013.

Kapri torta

Potrebno:
8 jaja
800gr secera
1/2kg jagoda
2 pudinga od jagoda
3 pudinga od vanile
200gr bijele cololade
200gr crne cokolade
1 litar mlijeka
1 margarin

Umutiti 8 bjelanaca sa 16 kasika secera i kasikom sirceta.Smjesu sipati u dobro podmazan i pobrasnjen pleh i peci u zagrijanoj rerni 5 min na 200°,a onda temperaturu smanjiti na 150° i susiti koru 1 sat.Izvaditi iz rerne i izruciti na pek-papir posut secerom.

1 fil:
Userpu sipati 1dl vode jagode i 300gr secera.Prokuvati 5 minuta pa dadati razmucena 2 pudinga od jagode u 1dl vode i kuvati dok se ne zgusne.Ostaviti ga da se prohladi .
Koru premazati sa istopljenom bijelom cokoladom pa rasporediti fil od jagoda.

2 fil:
8 zumanaca umutiti sa 250gr secera dodati 2dl mlijeka i 3 pudinga od vanile pa sve sipati u vrelo mlijeko i kuvati dok se krem ne zgusne.Kada se fil skuva ohladiti ga i dodati mu umucen margarin pa ga preliti preko fila od jagoda.Crnu cokoladu rastopiti pa je premazati preko fila od vanile .Tortu ukrasiti slagom.

Нема коментара:

Постави коментар